عوارض جراحی

عوارض جراحی ابدومینوپلاستی

اگر بعد از زایمان‌های مکرر یا در اثر کاهش وزن سریع با افتادگی پوست در ناحیه شکم و پهلو مواجه شده‌اید و به‌دنبال یک راه‌حل عالی برای صاف شدن ظاهر شکم خود هستید، پیشنهاد ما به شما جراحی ابدومینوپلاستی یا تامی تاک (tummy tuck) است زیرا برخلاف لیپوساکشن و لیپوماتیک فقط باعث حذف چربی‌های اضافی نمی‌شود و در طی جراحی به حذف پوست کشیده شده و سفت کردن عضلات شکم نیز کمک می‌کند. اصولا تصمیم‌گیری برای انجام انواع جراحی زیبایی و لاغری کاملا شخصی است و باید با در نظر گرفتن خطرات و عوارض احتمالی صورت گیرد.

جراحی ابدومینوپلاستی چیست؟

جراحی ابدومینوپلاستی یک عمل جراحی زیبایی برای بهبود ظاهر شکم است. در طی آن پوست و چربی اضافی شکم توسط جراح برداشته شده و بافت همبند شکم (فاشیا) نیز معمولاً با بخیه محکم می‌شود. سپس پوست باقیمانده کشیده شده و ظاهری صاف به شکم می‌دهد.
علل ضرورت انجام جراحی لاغری ابدومینوپلاستی

معمولا به دلایل زیر ممکن است افتادگی پوست اضافی، تجمع چربی یا یک بافت همبند ضعیف در ناحیه شکم به‌خصوص اطراف ناف و زیر شکم داشته باشید:

تغییرات قابل توجه وزن

بارداری

داشتن جراحی قدیمی در ناحیه شکم

نوع استیل طبیعی بدن

اگر قبلاً جراحی سزارین کرده‌اید، جراح شما در حین ابدومینوپلاستی می‌تواند به گونه‌ای عمل کند که جای زخم قبلی شما با جای زخم جدید یکجا شود. این نوع جراحی را می‌توان در ترکیب با سایر روش‌های زیبایی کانتورینگ بدن مانند جراحی پستان نیز انجام داد.

البته باید بدانید که انجام ابدومینوپلاستی برای افراد زیر مناسب نیست:

هنوز نیاز به کاهش وزن دارید

ممکن است در آینده بخواهید دوباره باردار شوید

به یک بیماری مزمن شدید مانند بیماری قلبی یا دیابت مبتلا هستید

دارای شاخص توده بدنی بیشتر از 30 هستید

سیگاری هستید

قبلا جراحی شکمی داشته‌اید که باعث ایجاد بافت اسکار قابل توجهی شده است
خطرات و عوارض احتمالی ابدومینوپلاستی

ممکن است بعد از جراحی لاغری ابدومینوپلاستی با خطرات و عوارض زیر مواجه شوید:

تجمع مایعات در زیر پوست (سروما). پس از جراحی قرار دادن لوله تخلیه زیر پوست توسط جراح می‌تواند به کاهش این خطر کمک کنند. همچنین ممکن است پزشک با استفاده از سوزن و سرنگ مایعات را خارج کند.

ایجاد تورم زیر پوست. بعد از جراحی گاهی اوقات توده‌ها و برجستگی‌های کمی در منطقه برش‌دیده احساس می‌شود. این مسئله می‌تواند چند هفته ادامه داشته باشد تا بخیه‌های داخلی حل شده و مقداری از تورم برطرف شود. اگر همچنان تا سه ماه پس از جراحی دچار توده و برجستگی هستید، باید برای ارزیابی به پزشک خود مراجعه کنید. گاهی برای از بین بردن این تورم نیاز به لیپوساکشن یا جراحی ترمیمی است.

بهبود ضعیف محل زخم. گاهی اوقات نواحی در امتداد خط برش به آرامی ترمیم می‌شوند. به‌همین‌دلیل برای جلوگیری از عفونت ممکن است در حین و بعد از جراحی به شما آنتی‌بیوتیک تجویز شود.

جای زخم دائمی یا دارای ظاهری نامطلوب. طول و ظاهر جای زخم یا اسکار در افراد مختلف متفاوت است. این نوع جراحی به یک برش طولانی نیاز دارد و اگر جریان خون در آن کافی نباشد روند بهبودی طولانی خواهد شد.

آسیب بافتی یا مرگ. ممکن است پوست یا بافت چربی عمیق زیر ناحیه برش‌خورده دچار نکروز یا فیبروز شود. سیگار کشیدن این خطر را افزایش می‌دهد.

بی‌حسی در ناحیه پوست برش‌خورده. در حین این جراحی، جابجایی مجدد بافت‌های شکمی می‌تواند بر روی اعصاب ناحیه شکم تأثیر بگذارد و به‌همین‌دلیل به احتمال زیاد احساس بی‌حسی خواهید کرد. اثرات آن معمولاً در ماه‌های بعد از عمل کاهش می‌یابد.

لخته شدن خون. این مسئله به‌عنوان جدی‌ترین عوارض ابدومینوپلاستی ناشی از سفت شدن عضلات شکم است زیرا جریان آهسته خون به قلب می‌تواند منجر به تشکیل لخته در پا شود و اگر آن لخته به ریه‌های شما برسد حتی می‌تواند کشنده باشد. معمولا تیم جراحی اقدامات احتیاطی زیادی را برای جلوگیری از تشکیل لخته خون مانند تزریق داروهای رقیق‌کننده خون انجام می‌دهد.

از دیگر عوارض این جراحی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خطرات بیهوشی

عدم تقارن پوست بدن در محل جراحی

خون‌ریزی داخلی

ترومبوز ورید عمقی، عوارض قلبی و ریوی

عفونت

درد مداوم

شلی مکرر پوست یا تغییر رنگ پوست

بنابراین بهتر است از قبل حتما در مورد این عوارض با توجه به شرایط بالینی خود با جراح صحبت کنید.

 

شیوه صحیح رفع و کنترل عوارض ابدومینوپلاستی

چندین کار وجود دارد که می‌توانید قبل از این جراحی لاغری‌ برای کاهش عوارض احتمالی خود انجام دهید. به‌همین‌دلیل در طول مشاوره، لیست مفصلی از اقدامات پیشگیرانه به شما ارائه می‌شود. مواردی مانند:

سیگار نکشید. افراد سیگاری در طول دوره ترمیم زخم بیشتر در معرض خطر عوارضی مانند عفونت، بهبود ضعیف محل زخم و آسیب یا مرگ بافتی هستند. بنابراین اگر سیگاری هستید، حتما یک ماه قبل و بعد از جراحی سیگار را ترک کنید.

در طول جلسه مشاوره، در مورد تمام داروهایی که مصرف می‌کنید (چه داروهای بدون نسخه و چه داروهای تجویزی) به جراح خود اطلاع دهید زیرا بعضی از آن‌ها ممکن است منجر به بروز عوارضی در حین جراحی شوند.

اطمینان حاصل کنید که روند تغییران وزنی شما ثابت است. اگرچه افراد کاندید این جراحی نیازی به رنج وزن خاصی ندارند اما اگر قصد کاهش وزن دارید با پزشک خود در مورد چگونگی دستیابی به یک ثبات وزنی صحبت کنید تا نتیجه مطلوبی بعد از جراحی حاصل شود. هرگونه افزایش وزن ناگهانی بلافاصله بعد از جراحی می‌تواند باعث بروز عوارض ناخواسته شود.

معمولا اعضای تیم مراقبت‌های بهداشتی به شما کمک می‌کنند تا در اولین روز پس از جراحی راه بروید تا از تشکیل لخته‌های خون جلوگیری شود. بعد از جراحی شما به احتمال زیاد درد متوسطی را احساس خواهید کرد که با استفاده از داروهای ضد درد کنترل می‌شود. وجود تورم در ناحیه جراحی طبیعی است. بعد از جراحی، حدود شش هفته لباس حمایتی شکم (چسب شکمی) خواهید پوشید. این لباس به جلوگیری از تجمع مایعات کمک می‌کند و در حین بهبودی از عضلات شکم پشتیبانی می‌کند. پزشک در مورد نحوه مراقبت از اسکار به شما توضیح می‌دهد. برای جلوگیری از باز شدن مجدد زخم در طی شش هفته اول، باید از حرکاتی مانند خم شدن سریع اجتناب کنید. شما باید برای ملاقات‌های منظم با پزشک برنامه‌ریزی کنید. از پزشک خود بپرسید که چند بار در ماه نیاز به ویزیت شدن دارید.

 

سخن آخر

مطمئنا انجام جراحی ابدومینوپلاستی با بهبود شکل ظاهری و کمک به تناسب اندام به افزایش اعتماد به نفس شما کمک زیادی می‌کند. بنابراین اگر از نظر پزشک کاندید مناسبی هستید و امکان کنترل عوارض و خطرات احتمالی آن را دارید، گزینه مطلوبی محسوب می‌شود.

اشتراک:
Share on facebook
Share on twitter
برچسب ها:
[xyz-ips snippet="tags"]
سوال از دکتر علی امیراحمدی:
کادر پزشکی کلینیک فوق تخصصی دکتر علی امیر احمدی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. سوالات کاربران محترم را بخوانید، ما پاسخ داده ایم. شما نیز اگر سوالی دارید برای ما ارسال کنید. ما از طریق پیامک پاسخ شما را ارسال میکنیم و جهت استفاده سایر کاربران در سیستم نمایش می دهیم.
تمامی حقوق این سایت نزد برنامه نویس محفوظ است و هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی خواهد داشت.
طراحی شده توسط واحد فنی کلینیک فوق تخصصی دکتر علی امیراحمدی